Wij hebben medewerkers opgeleid van o.a.

Training- en certificerings traject

MikroTik waarborgt zijn kwaliteit door strikte eisen te stellen. Daarom heeft MikroTik een compleet trainings- en certificerings traject opgezet. De trainingen mogen alleen gegeven worden door gecertificeerde trainers en elk traject wordt afgesloten met een examen.

De trainingen zijn bijzonder leuk om te volgen omdat ze een groot aantal hands-on labs hebben, je leert door te doen. Er geldt een maximum aantal van 6 personen om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe trainingsdata.

Wij verzorgen deze trajecten. Onze trainingslocatie is in Meppel maar wij geven ook trainingen op locatie waardoor reis- en verblijfskosten worden bespaard.

De opbouw van het gehele spectrum ziet er als volgt uit:

De MikroTik trainingen

Introductie netwerktechnologie

Dit is een algemene introductie cursus bedoelt voor degene die kennis missen of graag hun aanwezige kennis willen opfrissen. Mikrotik heeft geen speciale eisen om aan de MTCNA cursus te beginnen maar het advies is wel om op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld TCP/IP, het OSI model en het verschil tussen routers en switches.

MTCNA

MTCNA staat voor MikroTik Certified Network Associate. Na het volgen van deze cursus en het met goed gevolg afleggen van het examen ben je goed uitgerust om MikroTik apparatuur in te bedienen, te beheren en te configureren. Je leert ook troubleshooten met de ingebouwde tools.

MTCRE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Routing Engineer. Deze cursus richt zich op alles wat met routing te maken heeft. Aan het eind van de cursus ben je in staat om een goed gerouteerd netwerk te ontwerpen, configureren en te troubleshooten.

MTCSE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Security Engineer. In deze training leer je veel over beveiliging en de bedreigingen vanuit het internet die je kunt verwachten. In de lab’s leer je hoe je de firewall goed configureert en niet te vergeten de router zelf ook beveiligd.

MTCSWE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Switching Engineer.  De training leert je alles over de layer 2 mogelijkheden in RouterOS. Technieken zoals VLAN’s, (R/M)STP en LACP komen uitgebreid aan bod. Wanneer je deze training met goed gevolg aflegt kun je zeggen dat RouterOS weinig geheimen meer voor je heeft.

MTCWE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Wireless Engineer. Deze cursus richt zich op alles wat te maken heeft met Wireless technieken. Zo leer je alles over kanalen, frequenties, straalverbindingen en bandbreedtes bijvoorbeeld.

MTCTCE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Traffic Control Engineer. Deze cursus richt zich op omgaan met dataverkeer in een netwerk. Je leert hoe je het bandbreedte gebruik moet managen. Heel belangrijk is ook veiligheid en daarom leer je hoe je de firewall moet configureren.

MTCIPv6E

De afkorting staat voor MikroTik Certified IPv6 Engineer. IPv4 loopt al lange tijd op zijn laatste benen maar toch lukt het nog om dit niet helemaal te verlaten. Toch is IPv6 veel makkelijker en ongelimiteerd. Alleen denken veel mensen door onbekendheid daar anders over. Kom naar deze cursus en laat je overtuigen!

MTCINE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Inter-networking Engineer. Dit is een training op het hoogste niveau. Voorwaarde is dat je de MTCNA en MTCRE certificaten hebt behaald. In deze training leer je alles over BGP en MPLS. Ben je werkzaam bij een ISP of wil je dat gaan doen dan is deze training geknipt voor jou.

MTCEWE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Enterprise Wireless Engineer. Naast oplossingen voor het bedrijfsleven wordt in de MTCEWE training nu ook CAPsMAN behandelt en ge-examineert.

MTCUME

De afkorting staat voor MikroTik Certified User Manager Engineer. Je leert over gebruikersbeheer, de User Manager en hoe je een (publieke) hotspot configureert.

The Dude

Netwerkmonitoring is het verschil tussen denken dat je netwerk goed werkt en het zeker weten dat dit zo is. Deze cursus geeft je inzicht in hoe je “ The Dude” daarvoor kunt inzetten en wat er mogelijk is met dit pakket.