HotSpot Network Manager

Mikrotrain is de officiële distributeur van het softwarepakket HSNM, de HotSpotNetworkManager. Met dit zeer uitgebreide pakket kunt u uw Wi-Fi platform naar een hoger niveau brengen.

HSNM maakt gebruik van uw huidige Wi-Fi netwerk, u hoeft niet te investeren in nieuwe apparatuur. Wanneer een gebruiker connectie maakt met uw netwerk dan verschijnt er een welkomst pagina. Deze pagina is standaard beschikbaar in vijf veelgebruikte talen en is uit te breiden met nog eens drie talen.

Een voorbeeld pagina in het Engels:

Via deze pagina kunnen vele diensten aangeboden worden. U kunt het gebruik van Wi-Fi zeer laagdrempelig maken zodat een gebruiker alleen maar op een knop hoeft te klikken om toegang te krijgen tot internet. U levert geen extra diensten maar het voordeel is dat de bandbreedte in uw netwerk beheerd wordt zodat alle gebruikers voldoende internetsnelheid krijgen.

Maar u kunt veel meer diensten aanbieden. Een aantal voorbeelden zijn:

 • U kunt advertentiecampagnes opzetten en zo doorverwijzen naar restaurants, bezienswaardigheden en andere interessante diensten in uw omgeving
 • U kunt enquêtes houden onder gebruikers over de kwaliteit van de geleverde diensten
 • U kunt ervoor zorgen dat op uw netwerk geen vervelende sites worden bezocht en uw gebruikers wapenen tegen phising aanvallen
 • U kunt een plattegrond tonen waarop alle belangrijke punten staan aangegeven
 • Gebruikers kunnen inloggen met de meest voorkomende social accounts (Google, Facebook, Twitter(of X), LinkedIn) die ze al gebruiken
 • U kunt gratis toegang tot internet verlenen of werken met tijdelijke abonnementen en snelheden
 • Hound integratie. Dit is een passief (IoT) systeem voor detectie en plaatsbepaling van apparatuur m.b.v. labels.

Daarnaast zijn er vele technische mogelijkheden:

 • De werking van uw netwerk wordt bewaakt (werken Access Points goed etc.)
 • U wordt op de hoogte gehouden van het aantal gebruikers op uw netwerk en de gebruikte bandbreedte
 • Heeft u meerdere locaties in het land dan kunnen deze gegroepeerd worden in een systeem
  • Gebruikers kunnen dan met dezelfde gegevens inloggen op al uw locaties
 • Gebruikt u externe servers voor authenticatie dan kunnen deze gebruikt worden, denk aan Active Directory (Microsoft Server)

HSNM kan geïnstalleerd worden als Virtual Machine (o.a. VMware, Hypervisor). Daarnaast kan HSNM ook als standalone systeem functioneren op specifieke hardware. Naast HSNM wordt een Mikrotik router gebruikt als gateway naar het internet.

HSNM werkt met een licentiesysteem. Maar net als bij Mikrotik koop je een licentie éénmalig, er zijn geen jaarlijkse kosten. Ook is het aantal gebruikers onbeperkt. De licentie hangt ook niet af van de grootte van uw netwerk of het aantal Access Points bijvoorbeeld. Wel geldt een licentie per Mikrotik Gateway maar in het algemeen is er daar maar één van nodig.

HSNM kent zeer veel opties en mogelijkheden. Mikrotrain is graag bereid deze vrijblijvend aan u te tonen bij ons in Zwolle. Eventueel kunnen wij een video vergadering organiseren zodat u met eigen ogen HSNM in werking kunt zien.