Online Mikrotik trainingen

Door de huidige COVID-19 crisis maakt Mikrotik het mogelijk een aantal trainingen deels online en in kleinere groepen te volgen bij Mikrotrain. Hierdoor waarborgen wij meer persoonlijke aandacht. Je volgt een aangepast trainingsprogramma waarbij alle labs op de laatste dag worden gegeven.

Een training is als volgt opgebouwd:

  • deel 1 is online, deel 2 is op onze locatie in Meppel
  • je ontvangt een week voor de training thuis een trainingspakket dat bestaat uit een router en trainingsdocumentatie
  • in deel 1 volg je online de training die gegeven wordt door de trainer met maximaal vier personen, voor MTCNA is dat twee dagen voor MTCRE één dag.
  • in deel 2 kom je een dag naar onze trainingslocatie waar je de hands-on labs uitvoert onder toezicht van de trainer
  • in deel 2, de dag dat je op onze trainingslocatie bent, leg je het examen af

Uiteraard handhaven wij de richtlijnen t.a.v. COVID-19 van het RIVM.

De kosten per training zijn € 699,- voor MTCNA en € 599,- voor MTCRE.

Op dit moment is het mogelijk de training MTCNA en MTCRE online te volgen. De overige trainingen volgen op een later moment. Abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

De eerste online MTCNA training is gepland op 17, 18 en 19 juni. De eerste MTCRE op 6 en 7 juli. Het maximaal aantal deelnemers is vier dus schrijf je op tijd in.

Inschrijven MTCNA
Inschrijven MTCRE

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe trainingsdata.

De MikroTik trainingen

Introductie netwerktechnologie

Dit is een algemene introductie cursus bedoelt voor degene die kennis missen of graag hun aanwezige kennis willen opfrissen. Mikrotik heeft geen speciale eisen om aan de MTCNA cursus te beginnen maar het advies is wel om op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld TCP/IP, het OSI model en het verschil tussen routers en switches.

Lees meer

MTCNA

MTCNA staat voor MikroTik Certified Network Associate. Na het volgen van deze cursus en het met goed gevolg afleggen van het examen ben je goed uitgerust om MikroTik apparatuur in te bedienen, te beheren en te configureren. Je leert ook troubleshooten met de ingebouwde tools.

Lees meer

MTCRE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Routing Engineer. Deze cursus richt zich op alles wat met routing te maken heeft. Aan het eind van de cursus ben je in staat om een goed gerouteerd netwerk te ontwerpen, configureren en te troubleshooten.

Lees meer

MTCWE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Wireless Engineer. Deze cursus richt zich op alles wat te maken heeft met Wireless technieken. Zo leer je alles over kanalen, frequenties, straalverbindingen en bandbreedtes bijvoorbeeld.

Lees meer

MTCTCE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Traffic Control Engineer. Deze cursus richt zich op omgaan met dataverkeer in een netwerk. Je leert hoe je het bandbreedte gebruik moet managen. Heel belangrijk is ook veiligheid en daarom leer je hoe je de firewall moet configureren.

Lees meer

MTCIPv6E

De afkorting staat voor MikroTik Certified IPv6 Engineer. IPv4 loopt al lange tijd op zijn laatste benen maar toch lukt het nog om dit niet helemaal te verlaten. Toch is IPv6 veel makkelijker en ongelimiteerd. Alleen denken veel mensen door onbekendheid daar anders over. Kom naar deze cursus en laat je overtuigen!

Lees meer

MTCINE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Inter-networking Engineer. Dit is een training op het hoogste niveau. Voorwaarde is dat je de MTCNA en MTCRE certificaten hebt behaald. In deze training leer je alles over BGP en MPLS. Ben je werkzaam bij een ISP of wil je dat gaan doen dan is deze training geknipt voor jou.

Lees meer

The Dude

Netwerkmonitoring is het verschil tussen denken dat je netwerk goed werkt en het zeker weten dat dit zo is. Deze cursus geeft je inzicht in hoe je “ The Dude” daarvoor kunt inzetten en wat er mogelijk is met dit pakket.

Lees meer

MTCEWE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Enterprise Wireless Engineer. Naast oplossingen voor het bedrijfsleven wordt in de MTCEWE training nu ook CAPsMAN behandelt en ge-examineert.

Lees meer

MTCSE

De afkorting staat voor MikroTik Certified Security Engineer. In deze training leer je veel over beveiliging en de bedreigingen vanuit het internet die je kunt verwachten. In de lab’s leer je hoe je de firewall goed configureert en niet te vergeten de router zelf ook beveiligd.

Lees meer