MK2 is onderdeel van Kinly en al bijna 20 jaar dé partner op het gebied van audiovisuele informatie- en communicatietechnologie. Met totaaloplossingen, advies op maat en met kennis van de nieuwste technieken. Praktisch, innovatief en betaalbaar.

Case Kinly (MK2)

Eind vorig jaar stelde MK2 de vraag aan MikroTrain of het mogelijk was om de huidige firewall oplossing te vervangen door een MikroTik systeem. Niet alleen vervanging was de vraag, maar ook gelijk advies over een redundante oplossing.

Het antwoord was natuurlijk positief, MikroTik biedt daarvoor een prima oplossing aan in de vorm van het VRRP protocol. Twee identieke routers worden op die manier gezien als één apparaat. Valt de zogenaamde Master router uit dan neemt de Backup router het over. Dit is bijzonder handig, onderhoud kan op elk tijdstip uitgevoerd worden zonder onderbreking. De vraag was hoe dit in de praktijk zou uitwerken met de diensten die Kinly levert. Kinly verzorgt o.a. live video en audio streams vanuit de hele wereld en hoe reageren die op deze switch van een Master naar een Backup router.

Het geteste systeem bestaat uit twee CCR1036 routers en twee CRS317 optische switches. Deze zijn onderling met 10Gb/s verbonden en op de switches zijn de VM’s (Virtual Machines met specifieke software) aangesloten. Uit de testen is gebleken dat bij uitval van de Master router, de Backup router het dermate snel overneemt dat er geen onderbreking merkbaar is. De test en de oplossing zijn dus geslaagd!

Inmiddels draait het systeem al enige maanden naar tevredenheid. Een mooi project om op terug te kijken!

MikroTik case

Interesse in MikroTik consultancy?

Soms groeit een netwerk uit zijn voegen. WiFi werkt vaak niet goed en soms kunnen mensen niet thuiswerken. Eigenlijk zou het netwerk eens flink opgefrist moeten worden maar het is nu te druk en er is geen geld en tijd. 

Herkenbaar? Ik kom graag een keer vrijblijvend bij u langs om helder te maken wat Mikrotik voor u kan betekenen.

Aanvraag consultancy