Met de mobiele Mikrotik App voor Apple of Android kun je een Mikrotik apparaat beheren net zoals met Winbox. Je kunt dus de Mikrotik volledig configureren en bijvoorbeeld de traffic grafieken bekijken. De App is beschikbaar in de App Store of in Google Play. Zoek op Mikrotik en je vindt hem gegarandeerd.

De functionaliteit van de App is hetzelfde als van Winbox al zijn de opties soms in en ander menu geplaatst. In dit stukje laat ik maar een paar schermen zien, veel spreekt voor zich. Als je de App opstart verschijnt volgend scherm:

Je kunt sessies bewaren en Discover geeft een lijst van gevonden apparatuur op het (WiFi) netwerk waarmee de telefoon of tablet is verbonden. Het tandwieltje rechts bovenin geeft je extra mogelijkheden.

Heb je via Connect een verbinding dan zie je als eerste een overzichtspagina met CPU-belasting, beschikbaar geheugen en Uptime.

Klik op weer op het tandwieltje rechts bovenin en je ziet onderstaand scherm, de menu’s net als in Winbox.

Het schildje rechts bovenin is de Safe Mode, de mode die voorkomt dat je jezelf per ongeluk blokkeert.

Klik nu op Interfaces en selecteer een interface. In dit voorbeeld is de interface naar ISP1 geselecteerd en op het tabblad Traffic zie je het dataverkeer:

Tenslotte nog een screenshot met boven in een menu wat je ook kan tegenkomen:

Van rechts naar links vind je de Home knop (het huisje) die teruggaat naar het allereerste scherm. Met het icoontje daarnaast kun je de gegevens aanpassen die je te zien krijgt als je op een interface klikt. Vergelijk dit met de kolommen in Winbox die je uit en aan kunt zetten. Met het derde icoontje kun je filteren wat je te zien krijgt.

Probeer zelf alle opties uit, je zult zien dat de App toch erg handig is zeker als je in het veld bezig bent.